Home > Filippines-maken-online-puzzels
Puzzels

Filippines maken - online filippines maken en oplossen

Filippines - toenemende bekendheid en soorten

Filippine puzzels zijn nog niet zo lang bekend, maar zijn bezig aan een opmars en worden steeds populairder. Je ziet filippines nu ook al in landelijke dagbladen. Het kunnen soms wel hele pittige puzzels zijn, afhankelijk van het niveau, die zeker niet gemakkelijk zijn op te lossen. Er bestaan vele soorten, zoals de cryptofilippines, kruiswoordfilippines, thematische filippines en rebusachtige filippines.

Uitleg / bedoeling filippines puzzels

Filippines zijn puzzels waarbij het de bedoeling is om woorden te vinden die overeenkomen met het opgegeven woord (synoniem) of die bijvoorbeeld het antwoord zijn op cryptische omschrijvingen. Wanneer men het antwoord vindt dan kan het woord worden ingevuld op de bijbehorende plaats in het diagram, waardoor er één of meerdere letters worden gevonden die nodig zijn voor de oplossing. Als alle woorden zijn gevonden, beschikt men ook over alle letters die tezamen de oplossing vormen.

Filippines puzzels - nog even geduld...

We beogen deze puzzels t.z.t. online te krijgen. Hoewel er dus momenteel geen filippines beschikbaar zijn, zijn de volgende puzzelsoorten nu wel beschikbaar: