Home > Onlinepuzzelsmaken > Woordzoekers
Puzzels

Woordzoekers maken / online spelen

Woordzoekers uitleg en informatie:

Woordzoekers zijn de puzzels die iedereen wel kent, zelfs kinderen kunnen deze puzzels vaak al op jonge leeftijd maken. Woordzoekers staan ook wel bekend als doorlopers of doorloop puzzels. Dat ligt zeker aan het gegeven dat je een puzzel ‘doorloopt’ op zoek naar de woorden die in de puzzel verborgen zijn. Bij de doorloper puzzels ben je op zoek naar woorden in het blok met letters, die zowel van links naar rechts, van boven naar beneden, van beneden naar boven, van rechts naar links, als diagonaal (vier richtingen) verborgen kunnen zijn. Heb je een woord gevonden dat in de woordenrij bij de puzzel staat afgebeeld, dan streep je het woord aan in de puzzel, precies die letters van het woord, niet meer of minder.

Woordzoeker  Woordzoeker
Woordzoeker  Woordzoeker
Woordzoeker  Woordzoeker

Bij woordzoeker puzzels is voorkennis niet nodig. Uiteraard zul je de achterliggende bedoeling van dit type puzzel wel moeten begrijpen. Zodra je alle woorden bij de puzzel hebt weggestreept, kun je met de overgebleven letters een of meerdere woorden vormen. De overgebleven letters lees je van boven naar beneden en van links naar rechts om zo de oplossing te krijgen. De oplossing vul je onderaan de puzzel in. Let er daarbij op dat je de oplossing nauwkeurig overneemt. Als de overgebleven letters de volgende zijn: onbeperktpuzzelen dan vul je in het veld bij oplossing in: onbeperktpuzzelen of onbeperkt puzzelen
Vul dus geen andere tekens/tekst in, want anders kan de oplossing mogelijk worden aangemerkt als onjuist.

Je hoeft je niet te haasten tijdens deze puzzels, want net als bij de sudoku's en cijferlegpuzzels tikt er geen klok mee. Deze puzzels zijn er ook weer in verschillende niveau’s. Bij de moeilijkere woordzoekers zijn de woorden over het algemeen beter verstopt.

Woordzoekers maken / spelen voor fun:

Prijspuzzels beschikt over een forse collectie woordzoekers met verschillende niveau’s. Een deel van de woordzoekers heeft een themanaam. Het aantal woorden dat in de puzzel is verstopt verschilt per puzzel.

Makkelijke woordzoekers

Bij de makkelijke woordzoekers staan de woorden (vrijwel altijd) in vier richtingen in de puzzel verborgen, van links naar rechts, van boven naar beneden, van rechts naar links en van onder naar boven. Veel makkelijke woordzoekers hebben een themanaam. Het aantal in de puzzel verborgen woorden varieert van ongeveer 25 tot 40.

Woordzoeker  Woordzoeker

Woordzoekers op gemiddeld niveau

Woordzoekers van gemiddeld niveau hebben doorgaans iets meer woorden dan de makkelijke doorlopers. Deze puzzels hebben eveneens deels een thema; de puzzelwoorden houden dan allen verband met het thema. Anders dan bij de makkelijke woordzoekers kunnen de woorden in acht verschillende richtingen in de puzzel verborgen staan: van links naar rechts, van boven naar beneden, van rechts naar links, van onder naar boven én diagonaal (in vier richtingen). Dit maakt deze puzzels moeilijker dan de makkelijke variant van de woordzoeker.

Woordzoeker  Woordzoeker

Moeilijke woordzoekers

De moeilijke woordzoekers hebben minder vaak een thema, maar bevatten meestal wel (veel) meer woorden. Per puzzel kan dit variëren van circa 40 tot wel 60 woorden. Ook hier kunnen de woorden zich in acht richtingen in de puzzel bevinden, maar ten opzichte van de gemiddelde doorloper variant kunnen bij de moeilijke variant woorden ook overlap hebben met elkaar. Het einde van het ene woord kan het begin van een ander woord zijn, of juist het einde van een ander woord dat in de tegengestelde richting loopt.

Woordzoeker  Woordzoeker
Bekijk alle fun woordzoekers

Online woordzoekers maken, woordzoeker puzzels oplossen voor prijzen:

We bieden sinds begin 2014 géén prijspuzzels meer aan op onze website. Mogelijk kun je in de toekomst wel weer online woordzoekers maken / spelen voor prijzen. Je kunt nu uiteraard wel gewoon online woordzoekers maken voor de fun (zie hieronder).

In het verleden kon je elke maand online meepuzzelen voor fantastische prijzen op (minstens) 3 nieuwe woordzoekers. Naast de maand prijspuzzels waren er ieder jaar ook drie nieuwe woordzoeker prijspuzzels (een makkelijk, gemiddelde en een moeilijke). Deze hadden een looptijd van een jaar, meestal waren de prijzen die je hiermee kon winnen dan ook wat groter/mooier.

Elke maand hadden de goede inzenders (en alleen de goede inzenders!) van de woordzoeker prijspuzzels kans op prijzen die waren te winnen met dit type puzzel. Elke maand waren er weer nieuwe en andere prijzen te winnen met nieuwe woordzoekers! De prijswinnaars werden elke maand getoond op de pagina ‘Prijswinnaars’.

Meer over onze online woordzoekers:

Prijspuzzels.nl biedt haar woordzoekers aan in de puzzelvorm 18x14, dat wil zeggen in een rooster met de grootte 18 hokjes (verticaal) bij 14 hokjes (horizontaal). Het hele puzzelrooster heeft dus 252 letters. Alle woordzoekers zijn uniek door PrijsPuzzels ontwikkeld en vind je alleen op de PrijsPuzzels site. In de toekomst worden er mogelijk ook doorlopers op deze website geplaatst met andere vormen en roosters, om zo in de puzzelbehoefte te voorzien van nog meer puzzelaars.

Start een fun woordzoeker (niveau: makkelijk)